Založ si blog

„Strážna veža“ prekročila náklad 42 miliónov

Časopis „Strážna veža“ (The Watchtower, angl.) je držiteľom celého radu vydavateľských rekordov. Začiatkom roka 2011 však boli základné z nich opäť prekonané.

 Tento časopis vydávajú Jehovovi svedkovia, skôr známi ak Bádatelia Biblie, nepretržite od roku 1879. K neobvyklému názvu periodika poskytujú vydavatelia toto vysvetlenie: „V minulosti strážne veže umožňovali ľuďom z diaľky pozorovať vývoj udalostí. Tento časopis dnes plní podobnú úlohu tým, že poukazuje na význam udalostí vo svetle biblických proroctiev.“

 

Časopis nie je určený na predaj a už vyše ako 130 rokov je súčasťou celosvetovej biblickej vzdelávacej činnosti, podporovanej dobrovoľnými darmi. Jehovovi svedkovia vyvíjajú osobné úsilie, aby sa tento časopis dostal ku každému, kto prejaví záujem, aby si ho prečítal.

 

Prvé číslo vyšlo v USA v roku 1879. Malo úctyhodných 6500 výtlačkov, jazykom vydania bola samozrejme iba angličtina. Dielo biblického vzdelávania odvtedy zaznamenalo obrovský rast. V roku 2011 je „Strážna veža“ vydávaná v 185 jazykoch (182 v roku 2010) a priemerný náklad dosiahol úroveň 42 162 000 výtlačkov, viac ako o dva milióny voči predchádzajúcemu roku. Okrem klasického 32-stránkového vydania na papieri, je možné v mnohých jazykoch, samozrejme aj v slovenčine, čítať alebo počúvať obsah tohoto časopisu aj pomocou CD, MP3 alebo po stiahnutí zo stránky jw.org.

Ježiš neznámy …, 1. časť

03.05.2011

„Treba sa dať pokrstiť?“ Vedeli ste, že Ježišovi rodičia nedali svojho syna po narodení pokrstiť? Ježiš v svojom učení tiež nikdy krst s narodením dieťaťa nespájal a požiadavku na krst detí nenájdeme na žiadnom mieste v evanjeliách ani ostatných knihách Nového Zákona. Čo potom Ježiš od svojich stúpencov žiadal, ak im povedal „učte všetky národy [...]

Prečo sa Veľká noc volá Veľká noc?

22.04.2011

Medzi „správnymi kresťanmi“ platí, že Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším sviatkom. Čo vieme o jeho pozadí, význame a súvislostiach? Ako by sme odpovedali na otázky, ktoré by nám mohlo položiť dieťa vo veku škôlkara, povedzme: Prečo sa to slávime volá Veľká noc? Prečo malý Áronko svätí nejaký pesach a mali ho už v pondelok? Chodil malý [...]

Ježiš hovoril aj o zemetraseniach….

14.03.2011

Zemetrasenia existovali odvždy. Určite boli aj v časoch, kedy po Zemi chodil a vyučoval tesár z Nazaretu. A predsa sa raz o takomto „banálnom“ prírodnom jave vyjadril vo veľmi výnimočnej súvislosti. Bolo to v rozhovore ktorého podrobný záznam je v troch evanjeliách. Priamy účastník, apoštol Matúš, uvádza, čo zmienke o zemetrasení predchádzalo: „Keď [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: EÚ sa zhodla, že Ukrajine treba dodať viac systémov protivzdušnej obrany

18.04.2024 06:00

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

jeden

Nygdy nehovor nygdy!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 14307x
Priemerná čítanosť článkov: 2861x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy